13/11-15

Igårkväll på vägen hem började aftonbladets och DN:s notiser ramla in. Skottdrama i Paris? Vad är det här egentligen tänkte jag. Sen vaknade jag imorse och förstod omfattningen av det hela. Att flertalet skjutningar och bombningar har skett i Paris under kvällen och natten och att antalet döda människor nu är uppe i 127 personer. Dessutom finns flera svårt skadade, för att inte tala om den rädsla, oro och chock som sprider sig bland betydligt många fler.
 
Jag har hört av mig till mina vänner som fortfarande bor kvar i Paris och alla verkar vara okej, men flera pratar  om den här rädslan. Rädslan för att detta ska utveckla ett krig mellan Frankrike och terrorister. Jag är så illa berörd och måste bara uttrycka hur o f a t t b a r t det känns för mig att en sån här fruktansvärd sak händer i Paris, i mina gamla kvarter dessutom. Jag känner med alla parisare idag, sitter bänkad framför nyheterna och följer varje uppdatering.
 
Samtidigt tror jag det är viktigt att poängtera att den här rädslan som av naturliga skäl präglar inte bara Paris utan stora delar av samhället idag a l d r i g får ta över. Att människor undrar huruvida det är säkert att vistas på allmänna platser är naturligt, särskilt med tanke på att Sveriges ambassadör i Paris avrått människor från att vistas på allmänna platser i Paris i nuläget och att förbud mot större sammanslutningar, motdemonstrationer etc. råder. Här är det jätteviktigt att omvärlden visar att vi känner med Paris och verkligen delar deras sorg, detta är inte bara en tragedi för Paris utan för oss alla, men samtidigt också att vi visar att den här typen av attacker inte får göra oss rädda och svaga utan istället förenar människor. Därför uppmanar jag alla, oavsett var ni bor, att idag visa att ni bryr er och att vi är starka tillsammans.
 
 
 
liv1 | |
Upp