jultagg, studentliv och så

Jag tror aldrig jag har varit så taggad på julen som i år. Åtminstone inte de senaste tio åren eller så. Inte så att jag längtar efter lov, utan snarare efter att få sätta upp en julstjärna i mitt fyrkantiga korridorsfönster och ha ännu fler lugna kvällar när jag dricker julte, knaprar pepparkakor och äter mandariner. Tänder ljus i mitt lilla korridorsrum som nästan börjar bli mysigt nu. Plugga på dagarna, inse att jag gått mycket mer än halva terminen och inte har så många seminarium kvar, men ändå inte känna mig stressad över tenta och pm och prestationer. Utan istället vara glad över alla fina människor jag träffat sen jag började plugga här i Uppsala den där sista veckan i augusti. Ingen aning vad jag gav mig in på hade jag, och det har jag fortfarande inte. Ibland vaknar jag upp och undrar vem tusan jag är - plötsligt har jag blivit nån slags juriststudent vars största bekymmer är hur nästa seminarium ska förberedas på bästa sätt och om jag ska till snerikes på en tisdag eller inte? Så knäppt. Men somsagt, jag trivs väldigt bra med allt just nu och det känns så himla bra.
 
fotar inte så mycket just nu men tänkte lägga ut en bild på min f1 goda lunch som jag gjorde idag, bilden ville dock inte laddas upp så här kommer godaste tryffelpizzan som jag åt när vi firade mammas födelsedag istället.  råder alla som är på taverna brillo att äta den alltså...
uppsala | | Kommentera |

13/11-15

Igårkväll på vägen hem började aftonbladets och DN:s notiser ramla in. Skottdrama i Paris? Vad är det här egentligen tänkte jag. Sen vaknade jag imorse och förstod omfattningen av det hela. Att flertalet skjutningar och bombningar har skett i Paris under kvällen och natten och att antalet döda människor nu är uppe i 127 personer. Dessutom finns flera svårt skadade, för att inte tala om den rädsla, oro och chock som sprider sig bland betydligt många fler.
 
Jag har hört av mig till mina vänner som fortfarande bor kvar i Paris och alla verkar vara okej, men flera pratar  om den här rädslan. Rädslan för att detta ska utveckla ett krig mellan Frankrike och terrorister. Jag är så illa berörd och måste bara uttrycka hur o f a t t b a r t det känns för mig att en sån här fruktansvärd sak händer i Paris, i mina gamla kvarter dessutom. Jag känner med alla parisare idag, sitter bänkad framför nyheterna och följer varje uppdatering.
 
Samtidigt tror jag det är viktigt att poängtera att den här rädslan som av naturliga skäl präglar inte bara Paris utan stora delar av samhället idag a l d r i g får ta över. Att människor undrar huruvida det är säkert att vistas på allmänna platser är naturligt, särskilt med tanke på att Sveriges ambassadör i Paris avrått människor från att vistas på allmänna platser i Paris i nuläget och att förbud mot större sammanslutningar, motdemonstrationer etc. råder. Här är det jätteviktigt att omvärlden visar att vi känner med Paris och verkligen delar deras sorg, detta är inte bara en tragedi för Paris utan för oss alla, men samtidigt också att vi visar att den här typen av attacker inte får göra oss rädda och svaga utan istället förenar människor. Därför uppmanar jag alla, oavsett var ni bor, att idag visa att ni bryr er och att vi är starka tillsammans.
 
 
 
liv1 | | Kommentera |
Upp