l'ascension

hejsvejs! Kristihimmelsfärdshelgen har jag spenderat med lite av varje. Minns att onsdagen var en riktigt solig och härlig dag medan torsdagen och fredagen blev riktiga pluggdagar. På lördag har jag nämligen mitt skriftliga slutprov från Sorbonnekursen jag läser. Och sen på tisdag är det dags för det muntliga provet. Om jag ska vara ärlig vet jag inte riktigt hur jag ligger till inför detta, jag tror att min franskanivå är helt okej i förhållande till den svårighetsgrad den bör ligga på i nuläget, men känns såklart lite läskigt med ett megastort prov på allt jag lärt mig under en termin så därför pluggar jag en del. Mina föreläsningar (filmhistoria och franska vanor och traditioner typ) kommer jag dock inte skriva någon tenta i vilket känns lite skönt. Fokus på grammatiken liksom.
 
Men iallafall, i fredags var jag med ett supernajs gäng vid kanalen, canal saint-martin alltså, som ligger väldigt nära där jag bor btw, och drack bubbel innan vi gick bort till baren, klubben, konstutställningsplatsen och lite allt möjligt annat också, nämligen point éphémère. På dansgolvet hade de liksom en projektor som visade massa fina filmer och grafiska grejor  som man kunde kika på samtidigt som man dansade runt. Vin kostade också 3 euro, tjoho.
 
På lördagen kollade jag på interstellar, dvs jag är helt inne i en rymdfas och besatt av begreppet tid. Och gravitaion. Ah. Se den om ni inte gjort den men kan hantera stora frågor mehe. Jag tycker den var bra iallafall!
 
Sen på kvällen var det den årliga nuit européenne des musées vilket innebär att alla museum är nattöppna och gratis. Vi valde att gå till Fondation Louis Vuitton som för det första är ungefär den coolaste (av dom moderna) museébyggnaderna ever och som för det andra även hade en himla najs samling. Dock fick vi köa i TRE TIMMAR då ungefär hela Paris hade bestämt sig för att gå hit ikväll, så när vi väl var inne på museet var vi både stelfrusna och lite stressade eftersom vi hade planer för efteråt. Tacksam dock att jag hängde ungefär det bästa gänget någonsin som faktiskt gjorde det roligt att köa i tre timmar.
 
Resten av kvällen var ett virrvarr av promenader, stängda barer, rosévin och ostcrepes, men på ett väldigt bra sätt.
 
På söndagen pluggade jag lite till och sen - hör och häpna - så gjorde jag potatis- och löksoppa!! Kände mig vuxen.
 
Och vips nu har jag en ordentlig skolvecka kvar och sen nästan bara några få dagar innan mitt sommarlov?? så galet.
 
jag i fredags. alltså jag har börjat ta så många selfies på senatse tiden? tycker jag börjar bli riktigt bra på det! ibland.
 
caroline och jag på point éphémère som jag mer än gärna går tillbaka till i framtiden.
 
 
middag! och mitt liv ungefär. äter alltalltallt med chevre <3
 
det eviga köandet
 
 en gruppbild på nästan alla som var med på lördagen. bilden är mycket stulen från noura som hade en riktig kamera med sig. Jag orkar liksom aldrig släpa runt på min? Känns så tråkigt att bara ta mobilbilder, men samtidigt är lite för tung för vardagsfoton tycker jag. nu känns det ju liksom inte som att jag är 'utomlands' längre här i paris. mehehehehe.
 
 
noura såg så himla somrig ut!
 
 
lite såhär ser fondation Louis Vuitton ut.
 
typ ett av Frankrikes mäktigaste företag? så mycket mer än bara beigebruna väskor börjar jag förstå.
 
om man gillar arkitektur kan man åka hit å kika runt.
 
amanda och jag
 
:)))
 
 
typ målet med vårt besök. skriet av edvard munch! fanns mycket annat trevligt också, även om det var en del impressionism (som jag älskar om någon missat det) så fanns det även en hel del mer modernare konst och abstrakta verk vilket var kul som variation.
 
sen försökte vi alltså posera som skriet. var lite svårt för mig som höll i kameran dock..
 
och den här bilden blev jag alldeles förskräckt när jag fick se resultatet av.
 
lite svårt att visa på bilder såhär men var en väldigt häftig byggnad med många spännande rum som passade bra att fota i.
 
här är carolines svenska kompisar som var i Paris i helgen!
 
sen måste jag bara avsluta med min soppa! den hade typ inga ingredienser men blev faktiskt rätt så smarrig.
 
kanske inte sådär jättesnygg men kände mig så stolt.
 
Nu ska jag fortsätta måla naglarna kritvitt, dricka te, lyssna på björnstammen (<3) och njuta över att inte behöva gå och lägga mig tidigt. Älskar att börja skolan kl 12 varje dag <333.
 
 
 
 
 
 
 
 
, paris | |
Upp