en helg i London

Förra helgen var jag och hälsade på min kära mexikanska vän Regina i London! Det var faktiskt väldigt najs att vara i London, trots att jag innan liksom varit lite skeptisk till staden. ÄLSKAR ju Paris och tycker Paris har så himla mycket mer karaktär och känsla medan London är en blandning av allt och inget typ, men den här gången uppskattade jag verkligen staden! Och Reginas sällskap såklart <3.
 
Jag tog bussen tid tidigt på fredagsmorgonen, satt still i dryga sju timmar om man räknar bort två passkontroller, och skrämde upp mig själv när bussen åkte genom eurotunnel över till brittiska sidan. Då körde bussen liksom in i ett tåg och det kändes som en liten låda typ som inte hade några fönster, enda tecknet på att tåget faktiskt rörde sig var att bussen skakade till ibland. Det var lite klaustrofobiskt och konstigt, men till hemvägen hade jag vant mig så då gick det mycket bättre.
 
Första kvällen i London var vi och åt middag på något bufféställe. Jag var utsvluten efter att inte ha ätit på hela dagen på bussen då jag trodde det skulle bli 'lunchpaus' eller liknande vilket det aldrig blev. Efter middagen hamnade vi som av en slump på en supernajs bar/hängställe/konsertlokal utomhus som verkade vara någon slags popup-bar sommartid. Drack pimms vilket jag aldrig smakat förut men som tydligen var väldigt engelsk. Fruktigt smakade den.
 
Sen var vi hemma och hängde hos Regina på kvällen, hon jobbar nämligen som au pair hos en familj i en förort till London som heter Walton on Themes, och alltså den ligger låååångt från London. Tunnelbanesystemet där är väl uppdelat i sex zoner och vi bodde alltså utanför dessa. Sjukt grönt var det och sjuka hus. Alltså mansions. Blev så förvånad, inte så jag förväntade mig den engelska förorten att se ut...hehe.
 
På lördagen åkte vi in till centrala London igen och tog oss till Shoreditch, Brick Lane och delarna runt där i östra London. Vi strosade mest runt, fanns så sjukt många härliga och unika butiker, framförallt secondhand, som jag aldrig besökt när jag varit i London tidigare så det var kul att se. Åt även godaste saken e v e r till lunch, det kallades beigel och var en saftig bagel fylld med oerhört mört nötkött och megastark senap. På något vis var den kombon liksom oslagbar och jag pratade inte om något annat i matväg under resten av helgen. På någon matmarknad, tror det var vid brick lane, åt vi dock även dumplings vilka också var himlans goda.
 
På kvällen hade vi biljetter till phantom of the opera vilket jag redan nämnt här i bloggen, men alltså jag blev så positivt överraskad! Kändes kul. Också roligt att variera 'aktiviteterna' i staden så det blev lite en blandning av allt.
 
På söndagen var vi återigen inne i London. Vi började dagen på tate modern vilket var ett toppenbra museum tycker jag. Insåg att jag varit på väldigt få museum i London trots att jag varit där..tre gånger tidigare? Har mest varit restaurang- och shoppingfokus tidigare kanske. Men iallafall, fint museum! Jag uppskattade särskilt surrealismen och popkonsten som visades eftersom det var lite annorlunda än vad man hittar på de flesta museum här i Paris.
 
Sen hann jag även med att springa förbi min syssling Clara som nyss har flyttat till London och som nu jobbar på monki där. Var jättekul att se henne, vi ses så himla sällan vilket är synd. Efter det fick vi dock lite bråttom, så då skyndade vi oss till waterloo station och tog ett annat tåg till the middle of nowhere ungefär, engelska landsbygden, eftersom vi skulle gå på en middag med massor av reginas andra au pair-kompisar. Blev sjukt förvånad över hur många au pairs som tycktes finnas i området kring där Regina bodde, var säkert en femton tjugo stycken där på middagen. Några var även franska så då fick jag prata lite om paris vilket var kul.
 
Tror att det var ungefär vad vi hann med under helgen, förutom att dricka en himla massa engelsk te (<3) och prata prata prata eftersom vi inte sett varandra sen i september då Regina var och hälsade på mig i Sverige.
 
Här är lite blandade bilder från vad vi hade för oss
 
första kvällen när vi hittade den där baren (har glömt namnet på den, men alltså den hade typ festivalkänsla med massa food trucks å grejor!) hängde vi i de här krokarna och jag försökte ta bilder med fin telefon men det gick sådär och verkligheten var tusen gånger vackrare.
 
 
 
reginas feta och megaengelska hus
 
 
 
lite fräsig byggnad
 
vi gick i massa affärer och den här chokladaffären i östra London hade finaste chokladkakorna med handgjorda förpackningar och själva chokladen var liksom gjort av massa olika typer av mjölk etc, en av getmjölk tex. Dom kostade dock 8 pund så min plånbok lät mig inte riktigt köpa någon...men nästa gång i London kanske :)).
 
en annan superfin teaffär.
 
här åt vi lunch nr 1 på lördagen. jag föll direkt <3
 
undrade varför denna bild fick så snålt med likes på instagram när det var himmelriket i en iphonebild men insåg sen när jag kom tillbaka till paris och nån kompis kommenterade bilden att den kanske inte alls ser så god ut i allas ögon? Kanske är något som måste smakas för att man ska kunna förstå.
 
sen blev det dumpligs på en matmarknad.
 
närmare bestämt här. fanns massvis av olika kök och rätter att välja på, och överallt delade de ut smakprover.
 
vi hittade lite delar som kändes väldigt berliniga eller vad man ska säga. mindre fancy och mindre folk än centralaste london.
 
 
 
vi hade båda köpt nya solglasögon som vi ville show off
 
jag försökte även ta en egen cool selfie i mina eftersom jag gillar dom så mycket men tycker mer bilden ser ut som någon som håller på å ta sin första selfie nånsin och klura ut vart man ska titta?
 
sen ville regina åka linbana i en park och fick tränga sig före alla barnen
 
denna affär <3. allt är alltså choklad
 
sen var det dags för musikal
 
 
var ju ändå tvungen att gå hit en sväng också.
 
<3
 
dagen därpå var vi somsagt på tate modern
 
och tittade på andy warhol med flera
 
och en himla massa fyrkanter. hade lite svårt att uppskatta dessa måste jag säga...
 
sen vips var vi ute på landsbygden
 
 
 
och denna varma brownie får avsluta detta inlägg för det tog mycket längre tid än jag trodde och ahh nu är jag sen. kramisar.
 
 
liv1 | |
Upp