studenten

Wiho, nu har jag tagit studenten här i Paris!! Dvs, jag klarade mina slutprov, har fått mitt diplom och fick dessutom vara med om en väldigt pampig ceremoni i tisdags. Så lustigt, tog alltså examen här från sorbonne EXAKT ett år efter min riktiga student i Sverige vilken var den 9:e juni den med.
 
Här i Paris var det lite mer gammaldags än i Sverige. Bland annat fick vi ha på oss kåpor och hattar vilket jag var jätteglad över eftersom jag aldrig fick ha det på min graduation i usa mehe. Ceremonin hölls i en oerhört vacker lokal, grand amphithéâtre de la Sorbonne, och det var en väldigt häftig känsla att sitta där bland alla andra studenter i sina blå kåpor. Själva cermonin i sig var dock väldigt lång, tråkig och gubbig. Sex högt uppsatta personer inom Sorbonne (fyra gubbar som höll tal och två kvinnor som inte sa någonting alls) satt på varsin t r o n på scenen och flera av dem hade de längsta och mest oengagerande talen jag någonsin hört. Bästa talen kom från en lärare från vår skola och från en elev, de var den enda som talade till oss elever snarare än till de anrika traditionerna inom universitetet. Ja men ni kanske fattar, Sorbonne är ett jättegammalt fint universitet och sådär men på just studenten tycker jag fokus snarare bör ligga på studenterna och VÅR prestation än på vem som donerat mest pengar hehe.
 
Oavsett så var det en spännande upplevelse varpå jag och ett gäng vänner gick till ett hamburgerställe vid namn frogburger här i paris som har så sjukt goda hamburgare. Jag åt en bbq burger <3. Sedan på kvällen hade vi barhäng och hamnade på en supernajs takterrass jag aldrig varit på tidigare, le perchoir, som hade finfin utsikt upp över norra paris och en upplyst sacre coeur samt andra delar av staden.
 
jag och caroline innan ceremonin. jag kanske inte hade de bäst lämpade skorna till klädseln men äsch, jag har inte så många sommarskor här att välja på...
 
suddiga men glada
 
charlotte och caroline
 
sen tog jag en himla massa suddiga men glada sefies
 
leker med tofsen lite
 
noura och caroline
 
lite av den finfina byggnaden
 
 
hit gick vi sen på kvällen
 
amanda och naty
 
noura och charlotte
liv1 | |
Upp