Marknad i Porte de Clignancourt och en himmelsk falafel på det

Igår tog jag och Caroline tunnelbanan norrut, närmare bestämt till porte de clignancourt. Det är ett område som generellt sätt är ganska ruffigt med slitna byggnader, fattiga områden etc. men som är känt för att på helgerna och måndagarna ha en jättestor marknad. Här fanns verkligen något för allas smaker (om jag haft en shoppingbudget kvar hade jag garanterat handlat i nån av de fina secondhandaffärerna) då det finns allt från gamla spisplattor och glasprydnader till finfina böcker och crepes. Vi hittade en gammal bokaffär i dessa krokar som hade allt möjligt i bokväg, det slutade med att jag köpte "Dimanches d'août" av Patrick Modiano. Jag har länge (eller ja, sedan han vann nobelpriset) tänkt att jag ska läsa något av honom men inte riktigt tagit tag i det, men nu jäklar! Den är på franska, men jag valde en av de enklare av hans romaner, så det ska förhoppningsvis gå bra...
 
Sen åkte vi bort till le Marais där jag ä n t l i g e n skulle få äta deras berömda falafel. Marais är jättemysiga gamla judiska kvarter som har massa söta butiker men som dock har väldigt mycket turister, men där falafeln alltså är känd för att vara i världsklass. Jag som hade lite halvdana falafelminnen fån min tid som vegetarian (minns det som väldigt torrt och ganska intetsägande) blev positivt överraskad. Så oerhört krämig! Och saftig! Gillade till och med allt kål i brödet då det var ingeggad i några väldigt så smarriga såser. Nu hörrni, nu byter jag sida och går med i falafelklubben. Ser fram emot att äta det många gånger i framtiden. Också tips om någon skulle ha vägarna förbi Paris och Marais, ät deras falafel! Vi valde ett av de mest välkända ställerna (stor grön entré) men kan tänka mig att många andra ställen har en minst lika god.
 
Nu har jag precis kommit hem från att ha varit och handlat och tänkte inte göra så mycket mer än ligga i sängen och ta det lugnt och kolla på film. Ikväll ska jag hem till Amanda, som precis har tagit över Ericas gamla lägenhet, och dricka vin. Sen går vi nog till någon takterrass, det brukar bli så.
 
Och juste btw, världens värmebölja är påväg in till Paris!  Torsdag ska det liksom vara tjugosju grader och på fredag TRETTIOTRE. Kommer svettas sönder.
 
I porte de clignancourt fanns det verkligen allt möjligt. Vissa stånd, som detta, var mer loppisaktigt medan andra var riktiga vintageaffärer.
 
 
mängder av gamla vykort.
 
sen hittade vi alltså den här bokaffären där det var knäpptyst i förhållande till på gatan.
 
min falafel <3. skulle kanske fotat den innan jag högg in då den mest ser ut som en gegga på bilden, men den var jättegod kan jag intyga.
 
så nöjd över att äntligen få mat mehe
 
boken jag köpte.
 
, paris | |
Upp