bostadsdjungel

Nu har jag kommit in i det lite grann, att ringa till hyresvärdar och springa på hastigt inbokade visningar stup i kvarten. Igår var jag på skolan igen för att skriva det där provet jag pratade om, så roligt, första personen jag träffade där var såklart en svensk. Tidigare ikväll var jag på en visning på en jättefin miniliten studio, men visade sig att dom ville ha någon som kunde hyra ett helt år, det hade jag missat i annonsen...
 
Igår var jag och en tjej från Brasilien, Amanda heter hon, (MIN FÖRSTA KOMPIS BTW) på några visningar tillsammans eftersom vi funderar lite på att hyra tillsammans eftersom vi är i samma situation och det är lättare att hyra två än en, eller ja, standarden blir bättre. Sen var vi ute och åt middag på ett ställe som helt oväntat var hur najs som helst, en bar/restaurang som hette barber shop, och där alla killar visade sig vara hur snygga som helst?! mihi. Vi åt hamburgare och drack rödvin, det var trevligt det.
 
Imorgon ska jag åka runt hela stan (har förresten åkt hur mycket tunnelbana som helst sen jag kom hit, smidigt men så oerhört hemskt i rusningstrafik - måste hitta bussar) för att gå på tre olika visningar och sen ska jag träffa svenska Erica och så ska vi, på svenskt vis såklart, ta en fika. Ska bli kul det med!
 
Nu ska jag återgå till mitt 'fredagsmys' här i ensamheten. Var förbi mataffären här där jag bor vid place de la republique och köpte choklad och rödvin. Det + camenbertet jag köpte härromdagen + filmen "Turist" kommer nog kunna sammanfatta min fredagskväll finfint. Känns helt okej bra faktiskt. ciao.
 
notera även bomullsrondellernas hedersplats där till höger
paris | | Kommentera |

framme i min nya hemstad dårå

yo. Dags att börja blogga igen känner jag. Det är nämligen så att idag, den 28 januari 2015, så flyttade jag hemifrån. Och inte vart som helst, utan till Paris. Just nu hyr jag en lägenhet som jag kommer bo i i en vecka. Det är litet, mysigt, dåligt städat och a, LITET somsagt. Men det gör inte så himla mycket. För jag är i Paris.
 
En stund efter att jag tagit mig från flygplatsen till lägenheten och pratat lite med min jättegulliga hyresvärd infann sig en känsla av tomhet. Vad gjorde jag här? I paris - helt ensam? Känner inte en kotte ju. Känslan höll i sig ett tag, sen tog jag tunnelbanan (har redan åkt fel flera gånger) till min nya skola, Sorbonnes franskainstitution. Där skrev jag in mig, stapplade mig fram på en katastrofal franska och insåg att alla andra studenter i byggnaden befann sig i exakt samma postion som jag. Då kändes det roligare - det där skulle ju herregud bli mina framtida klasskamrater. wihi.
 
Sen gick jag en oplaerat långpromenad genom montparnasse och blev alldeles pirrig när jag på håll såg eifeltornet genom molndimmorna och lite mer började inse att jag faktiskt är i Paris nu. Fortfarande lite ofattbart dock. Sen började det spöregna, alla metrostationer var som bortblåsta och jag blev blöt och kall. Så då gick jag och handlade mat på monoprix till BARA MIG SJÄLV. Kände mig så vuxen. Särskilt eftersom jag köpte en aubergine och tomater och inte massa godis. mhm.
 
liten selfie jag tog när jag nervös stod och väntade utanför lägenheten på min hyresvärd.
 
alltså detta trapphus. smala knarriga trätrappor. jag bor högst upp utan hiss. min väska vägde 23,1 kilo enligt arlanda. tur att jag fick lite hjälp där.
 
place republique är min hållplats just nu, ett torg med stora mängder 'je suis charlie'-skyltar och liknande budskap + ljus. det hölls en jättestor manifestation/minnesstund här mot attentaten minns jag när jag fortfarande var i sverige.
 
INKÖP. sen köpte jag också camembert dårå <3
 
 
 
 
 
 
 
paris | | Kommentera |
Upp