musée de l'orangerie

hej på er. idag är det söndag här i paris och lite av en icke-dag för mig kan man säga. Eller ja, ligger i sängen och kollar på game of thrones och äter allt möjligt jag kan rota fram ur mitt inte särskilt välfyllda skafferi mehe. Har handtvättat underkläder eftersom jag fortfarande är lite rädd för att gå till ett laveri och tvätta mina kläder, dom franska tanterna å gubbarna kommer skratta åt mig när jag står där helt vilse och inte förstår hur man ska göra och betala.
 
Igår spenderade jag dagen med noura och josephine på musée de l'orangerie i jardin des tuileries. Har aldrig varit på det museumet förut och jag förstår inte riktigt varför - känns som ett typiskt museum som är sådär känt och poppis med mycket picasso, renoir och monet såklart som turister vallfärdar till? Visste inte ens vad det var för konst innan vi gick dit, men det var väl värt ett besök tycker jag. Nedervåningen består av massor av konst som är hängd och sorterad efter konstnären, och på övervåningen finns två ovala rum med dom fetaste monet-näckrosmålningarna jag nånsin sett. Alltså så himla coolt tycker jag när en målning är så oerhört blurrig och osammanhängande på nära håll, men sedan när man backar syns varenda nyans och skugga liksom. Hur målar man så? Sen strosade vi i les tuileries och bortåt. Åt btw lunch på ballaste strabuckscaféet vid operan ungefär, takmålningar, guld, kristallkronor och sametssoffor. Inte alla starbucks som ser ut så.
 
Sen igårkväll var jag hemma hos noura och matteo med josephine också och drack vin och hängde. Jag och noura tog en sväng i bastille sen, ett område där det finns massor av barer och små klubbar typ, och hamnade på de mest random men ändå najs ställena. Det var en kul lördag det.
 
på lördagmorgonen tog jag även en joggingtur till min närmaste park, parc des buttes chaumont, som är oerhört vacker. önskar den låg lite närmare för tar typ en kvart att springa dit, så blir mer att jag springer dit, vilar och stretchar och tar kort i parken, och sen springer hem igen. Men väldigt trevlig iallafall, börjar förstå att det är i parkerna som joggarna håller till i paris - jag ser nästan aldrig nåra motionärer ute på 'vanliga' gator medans det här, och i jardin du luxenbourg där jag går till skolan på morgonen, verkligen kryllar av friskisar.
 
 
hejhej på mig där i spegeln
 
det regnade...
 
men det gjorde inte så mycket.
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
paris | |
Upp