min studio!!

hej på er! I förrgår sprang jag på flera olika visningar och den tredje av dem, den fick jag på direkten! Blev nästan förvånad, alla andra har sagt nej framförallt för att jag inte ska vara här under så lång tid och de vill ha någon som kan hyra minst ett år. Men iallafall, av mme carlevaris som är någon form av privatmäklare, hyr jag nu en miniliten studio för 600 euro i månaden. Känns som ett helt ok pris i relation till resten jag kollat på, framförallt pga att lägenheten (rummet...) är rätt fräscht med vita väggar och trägolv. Jag har dusch inne men minus är att toan är "sur palier" som ganska många av de minsta lägenheterna verkar ha det här i Paris, dvs toa i korridoren.
 
Kontrakt skrev jag redan i förrgår och igår var jag sedan hemma hos mme carlevaris för att betala hyra + deposition. Nu håller jag på att försöka kolla upp med min organisation blueberry och försäkringsföretaget gouda om min försäkring genom dom täcker allt möjligt som kan hända med studion eller om jag behöver en kompletterande försäkring. Annars idag ska jag ut och storhandla och utforska hoodsen jag bor i. Inte lika najs läge som airbnb-lägenheten som ju låg i 3e arrondissmentet. Den här ligger i 10e, typ mellan montmartre och gare du nord om jag har förstått det hela rätt. Bor på en jättestor gata, boulevard de magenta heter den, så är glad att jag bor längst upp på sjätte våningen (utan hiss hehe) så jag inte hör allt nerefrån gatan, för den är väldigt traffikerad och mittemot mitt hyreshus ligger ett sjukhus så stup i kvarten hör jag sirener. Antar att jag får vänja mig med det också.
 
Känns lite läskigt att helt plöstsligt ha egen lägenhet och slå mig till ro i paristillvaron tycker jag. Börjar fatta att jag är här nu, och längtar faktiskt till när skolan börjar om en vecka så jag får mer saker att göra om dagarna. Försöker utnyttja tiden till att se mig omkring i paris och lite sånt, imorgon ska jag och Erica (hon hittade mig genom bloggen och ska också börja plugga på Sorbonne) gå på louvren eller något annat museum och turista lite.
 
Nä hörrni, nu ska jag ut och handla allt från kudde (lägenheten saknar kudde och täcke så sov med tjocktröjor stoppade i örngottet och enbart påslakan i natt och det var så himla himla kallt) rengöringsmedel till olivolja och flingor.
 
smarrigt fika på franskt vis härromdagen i Bastille
 
jag igår när jag kommit fram till min studio och packat upp och sånt där. hade inget internet då och verkligen inget att göra, men sen löste det sig, numera lånar jag av min grannes wifi hehe.
 
får ta nya bilder när jag fixat till saker lite, men såhär ser det ut just nu där jag bor
 
 
 
 
 
 
Om någon snäll själ får för sig att skicka post till mig är detta adressen:
 
Thunegard Hanna
154 Boulevard de Magenta
75010 Paris, France
 
paris | |
#1 - - karro:

asså hihi dör så najs hohohohooho ÄR SÅ HAPPY FOR YOUUUU

#2 - - Astrid:

Woooohoooo!!!! Fantastisk söt studio du hittat hannis! Alltså DETTA ÄR SÅ SPÄNNANDE - fortsätt med ditt asbra bloggande <333

Upp