vecka ett

Nu har det gått lite mer än en vecka sedan jag steg av planet på charles de gaulle och vilset letade mig fram genom stan. Men det känns nästan som längre. Visst, jag går fortfarande vilse stup i kvarten och förlitar mig till 100 procent till min kartapp i telefonen. Men jag trivs. Jättebra verkligen.
 
I tisdags var jag på musé d'orsay med erica. Jag har varit där två gånger tidigare men jag tyckte ändå det var så himla najs, vissa tavlor blir jag alldeles pirrig av för att dom är så grymma. Vi åt lunch i deras terum på övervåningen och det är verkligen så himla fint där! Ingen speciell mat eller så, men så cool lokal. Sen sprang vi runt som galningar upp längs champs élysées, såg lite olika delar av paris och letade efter en telefonaffär så jag skulle kunna köpa simkort och hon ladda på sitt, men såklart hittade vi ingen alls då. Därför skaffade jag istället ett igår från bouygues (hur tusan uttalar man ens det?), så nu har jag ett franskt telefonnummer, +33 6 66 96 86 80, så ni vet.
 
Sen igår träffade jag Noura och hennes roomie Matteo som hon bor med. Alltså så roligt, jag och Noura gick i samma klass i ettan och tvåan på vrg och nu visar det sig att vi ska plugga exakt samma sak på sorbonne! Ingen aning om vi hamnar i samma klass eller nått men ändå, så liten värld. Vi drack kaffe och vin på något av alla tusentals småställen i stadsdelen le marais och det var väldigt mysigt där! Massor av små söta kullerstensgator med olika butiker, fik och barer.
 
Idag har jag inga planer först ikväll så bestämde mig för att se mig omkring lite och testa om det gick att gå till skolan från mitt hus eller inte - och det gick toppen! Tog typ en timme nästan men fick gå igenom så himla mysga områden, bara någon gata nedanför min gata finns massa najsiga organiska caféer och sånt där som såg så himla mysigt ut. Sen gick jag genom de centralare delarna, pont neuf och ut på andra sidan genom st germain (dyrt område som jag förstår det) och vidare genom jardin de luxenbourg som ligger percis vid skolan. Kanske kan bli lite stressigt att gå dit varje morgon (beror väl på vad jag får för schema iförsig) men att gå hem från skolan, det kommer jag garanterat att göra mycket.

Nu har jag duschat och sitter och kollar på grey's anatomy som jag blev besatt av igen här för några månader sedan. Hedda jag är på avsnitt 6 på säsong 10 nu om du läser mihi.
 
lite av seine jag såg på vägen till muse d'orsay
 
så himla fin morgon var det! längtar tills våren och då alla tusentals träd här i tuilerierna börjar blomma, kommer bli så himla vackert.
 
superfin festsal hade dom på musé d'orsay
 
 
 
 
snodde nouras instabild mehe...
 
min satsiga middag igår, kände mig så stolt.
paris | |
Upp