från sol till regn och lite konst däremellan

Vet inte om jag sagt det, men just nu har jag vårlov! Det innebär att hela veckan som har gått och även nästa vecka har jag ingen som helst skola. Vi har tillbringat dagarna med att vara i solen och sommarvärmen med parkhäng, alldeles för många utgångar på Paris takterrasser (gå till Nuba om ni åker till paris!) och även med en del kulturella grejer. Igår var jag på centre georges pompidou vilket är ett jättestort museum med modern konst. Bland annat hade de en jeff koons-utställning, kan tänka mig att det var liknande den som var på moderna tidigare i höstas/vintras i Sverige, men då jag aldrig kom iväg till den var jag hur glad som helst över att den nu fanns här att besöka.
 
Idag däremot så regnar det här i Paris. Började dagen med att ta en springtur, något jag helt kommit av mig med sedan jag blev förkyld för några veckor sedan, men nu jävlar. Kanske. Sen har jag någon vag idé om att jag ska ägna eftermiddagen åt att plugga. Får se hur det går med det. Jag som brukar tycka det är relativt roligt att plugga och 'göra läxan' har nämligen latat till mig något oerhört såhär i lovtider. Men det hör väl till det också kanske.
 
Här är lite bilder från senaste dagarna
 
jag och jasmine som är halvamerikan/halvkolumbian
 
här är vi i jardin du luxembourg
 
 
amanda, jasmine och jag
 
 
centre pompidou
 
fin utsikt var det däruppifrån
 
dom här kunde man stå och stirra på hur länge som helst ungefär
 
 
 
försökte oss på en spegelselfie
 
 
 
 
jag älskade dessa kontraster. bollarna brukade tydligen användas som trädgårdsprydnader på gräsmattan där koons kommer ifrån i pennsylvania.
 
ljusen i det här rummet var så himla ballt
 
här är från en annan utställning de hade av konstnären hervé télémaque.
, paris | | Kommentera |

Versailles

I tisdags tog jag, Erica och Caroline tåget från St Michel Notre Dame mot Versailles där vi hade planerat en heldag. Vi började med att gå och handla lite nödvändiga picknick-snacks, såsom jordgubbar och nutella. Sen gick vi upp till slottet, som alltså ligger i en stad som heter Versailles. Innan trodde jag att slottet låg någonstans på landet, men icke.
 
Slottet var hur vackert som helst, speciellt spegelsalen "galerie des glaces" var fantastisk. Minus att det var så mycket folk dock, men det får jag väl leva med. Efteråt strosade vi runt i den g i g a n t i s k t stora trädgården som omger versailles, dagen till ära spelades klassisk musik. Sen satte vi oss ner vid en liten sjö som fanns där, picknickade och bara chillade i solen, vädret var grymt. Så mysig dag!
 
caroline och erica på ditvägen
 
framför denna pampiga grind stod vi och köade i gassande solsken
 
hej turister
 
lite svårt att se på bilder men guldfärgen som dekorerar byggnaden är verkligen LYSANDE guld. ungefär som statyerna på toppen av Parisoperan men så mycket mycket mer.
 
kapellet. här hade de gamla kungligheterna och adeln som bodde här gudstjänster varje dag.
 
 
 
 
 
 
mycket rum i den här stilen var det
 
galerie des glaces
 
 
 
 
caroline går en kurs här som handlar om versailles så hon fick bli vår personliga guide
 
vi försökte ta en selfie i en av alla speglar men den blev lite sådär
 
drottningens sovrum
 
sen gick vi ut i parken som man knappt såg slutet på för att den var så stor
 
 
sen bad vi en annan turist ta gruppbilder på oss
 
 
 
 
 
 
hej på er nu ska jag gå ut å hänga i solen innan lågtrycket rullar in
 
 
, paris | | Kommentera |

selfies och solsken

mitt liv kanske framstår som väldigt enformigt just nu men alltså, jag vågar typ inte vara inomhus? Är rädd att jag ska gå miste om någon dag lika underbar som idag var.
 
 
 
 
 
 
, paris | | Kommentera |
Upp